תמיכה הרמונאלית

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

27/12/2012 | 15:35 | מאת: סארה

מנסה להביא ילד שנתיים, בת 28 ללא ילידים, 3 הפלות חוזרות, מקסימום שבוע 8. ברקע: הטרוזוגוטי לפקטור v. כל הבדיקות תקינות: הסטרוסקופיה, צילום רחם, משטח צוואר הרחם, קריוטיפ לבני הזוג, סקר מחלות ... הכל תקין. הומלץ על קבלת קלקסן ופריגנל ברגע שנכנסת להריון. ההמטולוג טוען שאין צורך בקלקסן.. במרפאת הפוריות טוענים שיש צורך.. מה מולץ? לגבי הפריגנל.. אני נורא מפחדת לקחת.. האם יכול לסכן העובר? קראתי שתוספת פרגוסטורון שנלקחו שנות ה- 50 ו 60 גרמו ללידלת ילדים אינטרסקס... כמה שנים משתמשים בפריגנל? האם היא תרופה בטוחה? היתכן ויש לה תוצאות חמורות כגון הפורוגסטרון ששומש בעבר? תודה

27/12/2012 | 16:38 | מאת: פרופ' שחר קול

לדעתי ההמטולוג צודק, אם כי לרוב נשים במצבך יקבלו קלקסן. פרגניל (מכיל הורמון ההריון) אינו מכיל פרוגסטרון. לא יסכן העובר.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית