בדיקות פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

11/09/2012 | 16:07 | מאת: עלמה

אני בת 33, מנסה להרות פעם ראשונה מזה חמידה חודשים, ביצעתי מעקב זקיקים החודש. מאחר שיש לי איזה שלושה ימים הפרשות חומות כהות לפני תחילת הדימום אני סופרת את תחילת המחזור מהיום בו התחיל לי דימום ממש. לכן ביצעתי מעקב זקיקים ראשון ביום ה - 11 וה-12 למחזור. ביום ה - 11 התוצאות היו: זקיק בגודל 22 ללא נוזל בדגלס ורירית 7.4. ביום ה - 12 למחזור הזקיק היה בגודל 23 , רירית רחם 8.5, ומעט נוזל בדאגלס. הרופא הסביר לי שזה למעשה יום הביוץ שלי. בהמשך ביצעתי בדיקת פרוגסטרון ביום ה 7 לאחר הביוץ, כלומר ביום ה- 19 למחזור והתקבלה תוצאה: 58.8 nmol/L. ערכי יחוס: Follicular <3 nmol/L Luteal 8-68 nmol/L Postmenopausal <1.3 nmol/L. האם התוצאה תקינה או שיתכן שעולה כבר בעיה למשל שלב לוטאלי קצר? אציין כי אני מבייצת יחסית מהר אחרי סיום הוסת. נשלחתי לבדיקת פרופיל הורמונלי, האם אתה ממליץ לבצע בדיקות נוספות? המון תודה

13/09/2012 | 10:09 | מאת: פרופ' שחר קול

P תקין. שלב לנוטלי קצר הוא נדיר. במסגרת הברור יש לבדוק הזרע ולשקול צילום רחם

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית