אוטרוגסטן 200

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

26/08/2012 | 17:11 | מאת: שאלה

ב 27.7. החזרת עוברים ב 8.8. בטא 42 , ב 10.8 בטא 99 עוד יומיים מוזמנת לאולטראוסנד שאלות: 1. מקבלת 3 פעמים ביום אוטרוגסטן 200 וגינלי אמרו לי לקחת עד שבוע 11 , האם עודף פרוגסטרון עלול לפגוע בעובר/ הריון או מקסימום זה סתם טרחה ? 2.האם מותר לעשות פלדנקרייז - תרגילים בשכיבה על הגב , לא אינטסיבי מידי 3.ממשיכה ויטמין D כמוסות פרוביוטיקה וחומצה פולית האם בסדר בהריון ועד מתי לקחת את החומצה הפולית? 4. האם חודש אחד אחרי ההחזרה כבר רואים ב אולטאסאונד את שק ההריון ואת הדופק ? 5.בת 41 , פעם ראשונה בהריון , מקווה שיהיה תקין באולטרסאונד כי הבנתי שיש סיכון בגילי ל 50% הפלות ???

27/08/2012 | 07:25 | מאת: פרופ' שחר קול

1. מציע לברר רמת אסטרדיול ופרוגסטרון כעת, אולי אפשר להפסיק מיד ה"תמיכה". בכל מקרה, אין טעם לקחת מעבר לשבוע 9 . 2. מותר 3. משרד הבריאות ממליץ ליטול חומצה פולית במינון של 0.4 מ"ג משלושה חודשים לפני הריון ועד 6 שבועות לאחר הלידה. 4. כן 5. נכון. בהצלחה!

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית