ווסת וטיפול IVF

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

14/08/2012 | 10:39 | מאת: טלי

בת 27 ב- 13.7 ביטלו לי את שאיבת הביציות עקב ירידה בהורמונים. הווסת האחרונה שלי הייתה בתאריך 1.7 ועד היום לא קיבלתי וסת. חשוב לציין שאני לא זוכרת מתי קיבלתי וסת ללא סיוע תרופתי (שחלות פולציסטיות) כרגע נוטלת פרוברה על מנת לקבל האם זה מעיד על בעיה כלשהי? האם זה הפתרון כל פעם לקחת פרוברה?

14/08/2012 | 11:00 | מאת: פרופ' שחר קול

נשים על ביוץ לא סדיר ("שחלות פוליציסטיות") נזקקות לפרוגסטרון "כתרופה" כדי לגרום להופעת הדימום הרחמי (במקום הפרוגסטרון הטבעי המופרש מהשחלה לאחר הביוץ). פרוברה היא תרופה כזו - פרוגסטרון סינטטי. במסגרת טיפולי הפריה סביר שיהיה ביוץ/שאיבת ביציות. אם טיפולי פריון אינם על הפרק אפשר ליטול כדורים נגד הריון.

14/08/2012 | 11:13 | מאת: טלי

תודה רבה על תשובתך. אבל לצערי זו בדיוק הדאגה שלי, שטיפולי הפוריות עומדים על הפרק ואני צריכה להתחיל מחזור טיפול חדש בווסת הבאה (לא זו שתבוא עכשיו בעקבות כדורי הפרוברה). התפלאתי שלמרות כל ההורמונים שניתנו לי במהלך הטיפול לא קיבלתי טבעי... ההמתנה היא נורא קשה וגם העובדה שיכול להיות שמשהו לא תקין בגוף שלי לא מקלה עליי.. האם הסיכויים שלי פחות טובים עקב הבעיה שלי?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית