צריכה עזרה...

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

12/04/2012 | 09:04 | מאת: צריכה עזרה

שלום, אני באמצע טיפול IVF, אמורה להיות לי שאיבה ביום א'. התחלתי את הטיפול ביום 19 לווסת קודמת עם 1 אסטרופם 2 מ"ג ליום. בימים הראשונים של הווסת לקחתי 1 צטרוטייד למשך 4 ימים ראשונים ואח"כ המשכתי עם 4 מנופור ליום. ביום השני לווסת, בבדיקת אולטראסאונד נמצאו 5 זקיקים נחים בשחלות... 8 ימים אחרי תחילת הווסת ו-5 ימים אחרי התחלה של מנופור, בבדיקת US ביום שלישי השבוע נמצאו רק שני זקיקים: אחד בקוטר 15 והשני בקוטר 13. בבדיקות דם, E2 היה 1,055. הזרקתי עוד יומיים 4 מנופור ליום והיום חזרתי על הבדיקות. בדיקות דם עדיין לא הגיעו אבל באולטראסאונד הזקיקים היו: אחד -קוטר 20 שני- קוטר 16.5 ונמצא עוד זקיק קטן בקוטר 9 מ"מ. רוצה את עזרתך להבין מה מצבי בסבב זה והאם יש טעם בשאיבה ביום א'. 1. איך קורה שביום השני לווסת היו חמישה זקיקים וכמה ימים אחר כך נעלמו שלושה? האם יכול להיות שצטרוטייד בתחילת הווסת אחראי לכך? 2. האם הזקיקים לא גדלים מהר מידי? (1 גדל בחמישה מ"מ ביומיים). האם הגדילה המהירה יכולה להעיד על זקיק בעייתי או אפילו ריק? 3. האם שאיבה ביום א' עם זקיק בגודל 20 לא תהיה מאוחר מידי בהתחשב בקצב הגדילה של הזקיקים? 4. האם כדאי לבצע שאיבה בנתונים האלו או לוותר על הטיפול החודש? 5. האם לזקיק הקטן שנמצא היום יש סיכוי להבשיל עד השאיבה ביום א'? 6. אחרונה - האם רמות E2 גבוהות יכולות להיות סימן לכך שהזקיק מכיל ביצית ועל איכות הביצית בתוכו? תודה רבה על עזרתך וחג שמח.

12/04/2012 | 10:57 | מאת: פרופ' שחר קול

1. הצטרוטייד לא קשור. לא כל זקיק בהכרח מגיב לגונדוטרופינים. 2. קצב הגדילה בגדר הסביר, בעיקר אצל נשים מעל 40. אין לשלול אפשרות של זקיק ריק. 3. עדיף לשאוב בשבת, אם יש אפשרות. 4. מי יודע?... ההחלטה שלך. שאיבה ביום א אינה לפי לו"ז אופטימלי. 5. בוודאי, עקרונית בקוטר 16.5 הוא "בשל" לשאיבה בשבת. 6. לא, אין קשר.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית