PVS מגורגר

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

02/02/2012 | 14:19 | מאת: נונלה

שלום, היום קיבלתי את דו"ח המעבדה לאחר שאיבת ביציות והפריית עוברים. נשאבו חמש ביציות, 100% הפריות, חמישה עוברים בדרגה 1-2. בהערות על דו"ח המעבדה נרשם: PVS מגורגר מאוד!!! (סימני הקריאה במקור). 1. הבנתי שמדובר במעטפת של הביצית ולא בביצית עצמה. האם נכון? 2. האם הגרגור הנ"ל עלול להעיד על איכות הביצית והעובר למרות שהייתה הפרייה מלאה ונוצרו עוברים יפים בדרגה 1-2 (ההפריה הייתה של 3 ביציות ב- IVF ושתיים ב-ICSI).? 3. האם זה עלול להשפיע על השרשת העוברים? 4. שמעתי שבמצבים כאלו לפעמים נותנים פרוטוקול ללא דיכוי כי קיימת השערה שהדיכוי עלול לפגוע בביצית. האם מוכר לך פרוטקול כזה ומה דעתך עליו בהתחשב בנתונים של הביצית והעוברים שכתבתי? תודה רבה על תשומת הלב.

02/02/2012 | 14:30 | מאת: פרופ' שחר קול

1. ברווח שבין הביצית למעטפת. 2. יש קורלציה אך היא לא חד משמעית. 3. לא 4. איני סבור שהפרוטוקול "אשם".אפשר לעבור לפרוטוקול מבוסס אנטגוניסט.

02/02/2012 | 14:40 | מאת: נונלה

לא ממש הבנתי מה זה "פרוטוקול מבוסס אנטגוניסט"... האם זה פרוטוקול ללא מדכאים או ההיפך? תודה רבה על מהירות התגובה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית