פיענוח צילום רחם- פקטור חצוצרתי

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

15/07/2019 | 11:36 | מאת: דפנה

שלום, אני בטיפולי פוריות. בעקבות צילום הרחם עברתי לטיפול ב-IVF. עד כה 4 טיפולים מתוכם נקלטתי שלוש פעמים וההריונות לא החזיקו (הריון כימי). רציתי לדעת האם יתכן שזה קשור לחצורות. לפי הצילום רחם: "רחם במבנה תקין. מילוי הומוגני של חלל הרחם. משמאל מעבר עם פיזור קלוש. מימין מודגמת חצוצרה לכל אורכה, ספק מעבר וללא פיזור. ניסיון הזרקה סלקטיבית כשל בשל הופעה אינטרווזציה. המלצות- ניתן לצנטר באמצעות TURMOND DEVICE סיכום- חדש לפקטור חצוצרתי." מה הכוונה בחדש לפאקטור חצוצרתי? האם החצוצרות נגועות וכיצד ניתן לדעת אם יש להסירן? תודה רבה, דפנה

16/07/2019 | 15:07 | מאת: פרופ' שחר קול

הכוונה שיש בעיה בעבירות בחצוצרות. כלומר, בעית הפריון נובעת מבעיה מכאנית. אם מדובר על חצוצרות מורחבות וחסומות (הידרוסלפינקס) יש מקום לשקול הסרתן. לפי תאור הצילום, במקרה שלך זה לא המצב.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית