מחזור קצר מאוד לקראת גיל 45

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

29/06/2019 | 13:22 | מאת: דנית

שלום לך. בעוד 4 חודשים ימלאו לי 45. בחצי השנה האחרונה המחזורים התקצרו ונהיו 20-23 ימים למחזור.בתחילת מאי עברתי טיפול הפריה שכשל(היתה החזרה ולא היה הריון בכלל.אפילו לא כימי).המחזור הראשון שאחרי ההפריה היה 20 ימים-עדיין בתחום של אלה שהיו לפני ההפריה,אבל היום קיבלתי שוב,ואחרי 16 ימים בלבד! 2 שאלות 1.האם התופעה מעידה על כך שכבר אין לי סיכויים להרות בכלל ללא תרומת ביצית? 2.האם בנסיבות אלה מומלץ לחזור אל רופא הנשים והפריון שלי?ואם כן-על מה אמורים לדבר במקרה זה ומה אמור להיות הטיפול? הערה:2 השאלות הנ"ל הן בהנחה שלא מדובר בדימום השתרשות.

02/07/2019 | 09:14 | מאת: פרופ' שחר קול

התקצרות המחזור בגילך היא תופעה טבעית, אך 16 ימים - כבר לא פיזיולוגי, ומרמז על בעית ביוץ. הסיכוי להריון ולידה בגילך בטיפול הפריה הוא סביב 1% בלבד.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית