השגת ביצית נוספת מהעלאת מינון

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

19/05/2019 | 15:03 | מאת: אלון

זה בקשר למשהו אחר.ולא נעים לדבר על זה עם הרופא. זה כבר לא ישנה כי הטיפול הסתיים ולא יהיה כבר עוד טיפול אבל אני שואל רק כדי לדעת. בתאריך 7.5 אחר הצהרים-4 וחצי יממות לפני השאיבה,היו בימין זקיקים 18 וגם 15 וחצי וגם 12.7 ובשמאל כלום. האישה התבקשה להעלות את מינון הפרגובריס לאותו הערב ול-2 הערבים הבאים מ300 ל450(כאשר מ3.5 וכולל 6.5 היא לקחה 300)ובפועל מה שעשתה-המשיכה באותו ערב 300,ערב למחרת 375 ואחרי זה שוב 300.אורגלוטרן המשיכה לפי ההוראות. ואז במעקב האחרון10.5 בבוקר יומיים לפני שאיבה הזקיקים היו 22,25,15,11 בימין,ובשמאל-כלום. ואז ב10.5 בערב רק אוביטרל. בשאיבה נשאבו רק 2 ביציות נכון שזה לא מדע מדוייק,אבל להערכתך אם היא היתה מעלה את הפרגובריס ב3 ימי הנטילה האחרונים לפי הוראות הרופא,יכול להיות שבשאיבה היה אפשר"להוציא"עוד ביצית?

20/05/2019 | 10:25 | מאת: פרופ' שחר קול

ממש לא. להיפך, לקראת סוף גירוי השחלות עדיף להוריד מינון, לא להעלות. באופן כללי, ככל שגיל המטופלת עולה, יש לתת זריקת הטריגר בזקיקים קטנים יותר. זו הפיזיולוגיה. ולכן מטופלות מעל 40 מבייצות טבעי בנוכחות זקיקים קטנים יותר בהשוואה לצעירות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית