איתור ביוץ להחזרת מוקפא

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

08/06/2018 | 09:00 | מאת: דנה

שלום. אני ביום 12 לוסת. חודש שעבר בייצתי ביום זה. לפני יומיים אסט 250 פרוג 0.43 lh 13 היום באולטראסאונד זקיקים קטנים ומעט נוזל. פיספסתי בדיקות דם. 1. האם בדיקות דם ביום ראשון יאפשרו מידע מדויק מתי בייצתי? 2. האם יש צורך באולטרסאונד חוזר ביום א? או שמספיק בדיקת דם. אני שואלת כי מורכב לי להגיע לאולטרסאונד ביום א. 3. במידה שלא אבייץ החודש כי אין זקיק מוביל, מתאים לעשות החזרה בכל זאת? רירית 8.

08/06/2018 | 10:05 | מאת: פרופ' שחר קול

כנראה שהיה כבר הביוץ. לא ניתן לקבוע המועד המדויק על סמך בדיקת דם ביום א, בדיקת דם ביום א תוודא שאכן היה ביוץ על ידי הדגמת עליה בפרוגסטרון, אך לא תקבע המועד. אין צורך באולטרסאונד אם אין ביוץ לא יהיה מי שייצר פרוגסטרון, ולכן אין לבצע החזרה.

08/06/2018 | 10:38 | מאת: דנה

תודה על המענה המהיר. במידה שביום ראשון נראה בדם עליה חדה בפרוג זה אומר שהיה ביות ושכן יש פרוג ושאפשר להחזיר?

08/06/2018 | 10:59 | מאת: פרופ' שחר קול

נכון, רק שאיבדנו את היכולת לתזמן את מועד ההחזרה בהתאם למועד הביוץ שאינו ידוע במדויק.

10/06/2018 | 12:37 | מאת: דנה

ביום שישי נצפה נוזל בדוגלס והיו כאבים של ביוץ. היום בבדיקת דם, לפי הערכים הישנים (סורוקה) אסט' 120 פרוג' 5.5 LH 10 1. האם ניתן להסיק שאני אחרי ביוץ? 2. האם האסטרדיול נמוך והאם זה משמעותי לפני החזרה? אני מתועדת לבצע החזרה מחר, וזה עובר שמאד מאד יקר לי לאבד אותו סתם. אינלי קשר ישיר לרופא וחשוב לי לוודא שהכל תקין ולא להתאמץ לחינם. אשמח אחת ולתמיד לדעת איך מחשבים אסט' ופרוג' לפי הערכים החדשים, בכמה מכפילים. מודה מקרב לב

10/06/2018 | 16:15 | מאת: פרופ' שחר קול

1. כן 2. אסטרדיול - תקין 3. מכפילים פי 3.7

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית