הבדל בין PGD ו- ...PGS

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

21/05/2018 | 09:51 | מאת: ניקי

שלום רב, אשמח להבין מה ההבדל בין שתי הבדיקות? איזו בדיקה עדיפה? האם כאשר עושים את הבדיקות אלו והריון נקלט אין צורך לבצע בדיקת מי שפיר? האם סיכויי הצלחה יותר גבוהים לעובר להשתרש לאחר שהבדיקה זו תקינה?

21/05/2018 | 17:05 | מאת: פרופ' שחר קול

D - לטובת אבחון בעיה גנטית ידועה. S - בדיקת סקירה לוודא שהרכב הכרומוזומים של העובר תקין. משרד הבריאות ממליץ לבצע מי שפיר בכל מקרה, לגבי D. לגבי S - בהתאם להוריות המוכרות. אם יש עובר בדוק ותקין, סיכויי ההשרשה טובים יותר. PGS - טכנולוגיה שעדיין בויכוח, לא סגור.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית