אופן השגת הריון אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

17/05/2018 | 22:21 | מאת: שירה

אני בת 38, סובלת מאנדומטריוזיס ומעוניינת להכנס להריון מתרומת זרע. כרגע לוקחת גלולות ברצף ומרגישה טוב. במרפאות אנדומטריוזיס ראו בכל שחלה 13 זקיקים וגם שרירנים קטנים ברחם (שלא אמורים להפריע להריון). שאלתי היא האם במצב המתואר נהוג לבצע ivf או הזרעה בלבד השלב ראשון? אני מאוד חוששת מטיפולים הורמונליים שעלולים לגרות את המילה ולגרום לכאבים קשים. תודה

18/05/2018 | 07:17 | מאת: פרופ' שחר קול

אם אין בעיה מכאנית, ואת מבייצת באופן סדיר, ניתן להשיג הריון על ידי הזרעה במהלך ביוץ טבעי, ללא "הורמונים" כלל.

18/05/2018 | 19:28 | מאת: שירה

תודה, פרופ' קול. ברשותך, עוד שאלה אחת והפעם בנושא שימור ביציות - האם הליך של שימור בהכרח כולל הזרקת חומרים לעידוד הופעת זקיקים? האם ייתכן שבגלל שיש לי יחסית מספר רב של זקיקים (כאמור, 13 בכל שחלה), תהא אפשרות פשוט לשאוב אותם ללא גירוי מוקדם? שירה

19/05/2018 | 09:17 | מאת: פרופ' שחר קול

אפשר לשאוב ללא גירוי ולהשלים תהליך הבשלת הביציות במעבדה (IVM). אך, התוצאות אינן טובות, ולכן הליך זה אינו מומלץ.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית