כאבים באשך ובבטן התחתונה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

18/12/2012 | 17:36 | מאת: אבי

שלום רב, אני בן 46 ואני סובל מכאב ממוקד באשך הימני יחד עם כאב עמום יותר לאורך הבטן הימנית התחתונה שהחריף מאד בשבועות האחרונים הן בעוצמה והן בתדירות. הכאב מופיע כמעט כל הזמן ובודאי לאחר פליטת זרע. בבדיקה עצמית אני מרגיש בליטה קטנה קשה ואורכית באשך הימני שבולטת יותר בזמן הכאב. בנוסף אני מרגיש שהשתן לא יוצא מיידית אלא אחרי כ-30 שניות. ביצעתי כמה בדיקות: US+דופלר אשכים: באשך הימני נמצאה וריקוצלה דרגה 1 ובשמאלי דרגה 3 עם היפוך הזרימה ומעט הידרוצלה דו צדדי. US כליות: הכליות והערמונית תקינות, לאחר התרוקנות הודגמה שארית שתן מוגדלת של כ-40 סמ"ק. ספירת זרע: ספירה תקינה אך נפח הנוזל (0.7 מ"ל) קטן מהנורמה. US מפשעות: בדיקה תקינה, אין עדות לבקעים מפשעתיים או לבלוטות לימפה מוגדלות. מה עכשיו ???

הממצאים לא מסבירים את הכאבים. אם חלק מהכאב נמצא בבטן התחתונה, צריך להיבדק גם ע"י כירורג, לשלול תהליך בטני שמקרין לכיוון האשכים. לעיתים שוללים סיבות העלולות לסכן אותך ובסופו של דבר לא מוצאים את המקור לכאבים ואז יש צוריך בטיפול בכאבים דרך מרפאת כאב.

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות