ויטמין די נמוך למרות טיפול יויומי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/11/2011 | 09:04 | מאת: אפרת מהשרון

שלום ! אני בת 57 , במעגל העבודה ופעילה מאד . לוקחת 20 מג אומפרדקס בגלל ריפלוקס ,12.5מג נורמיטן בגלל הפרעות קצב וליפנור 100 בגלל טריגליצרידים גבוהים. בגלל רמה נמוכה של ויטמין D שנמצא בבדיקה אקראית ב-2008 (nmol/L24) אני לוקחת טיפות ויטמידין והגעתי ל-10 טיפות עם 400 יחידות בכל טיפה.בבדיקות לאורך 3 השנים התקבלו תוצאות של 60,73,61,76,72. מה יכולה להיות הסיבה לכך שאיני מצליחה להגיע לרמת המינימום ? מה עלי לעשות? תודה!

אפרת שלום ראשית, היום מדברים על רמה מעל 50 ננומול כרמה מספקת. שנית, לכל אדם דרישה שונה לכמות הויטמין שהוא צריך על מנת להגיע לרמה טובה. מצד שני, אני לא מתלהבת מנטילה של 4000 יח ליום בקביעות, זה מינון מאד גבוה והייתי מנסה להפחית למשל ל 2000 יח ולבדוק שוב בעוד כמה חודשים את הרמה בדם.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת