השימוטו והגדלת חזה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/07/2011 | 09:15 | מאת: אמא מודאגת

ד"ר שלום. בתי בת ה- 25 סובלת מזה כשתיים עשרה שנה מהשימוטו תת פעילות בלוטת הטריס נוטלת כ- 75 מ"ג ליום.הבלוטה שלה מאוזנת. היא שוקלת לעבור ניתוח להגדלת חזה. ואני חוששת משום שלאור העובדה שמחלת השימוטו היא מחלה אוטואימונית בה הגוף מייצר נוגדנים התוקפים את תאי בלוטת התריפ,ולמעשה תקפו גוף זר בגופה, לאור עובדה זו אני חוששת שבמידה והיא תעשה אז הגוף יידחה את השתלי סיליקון מחשש לדחייה נוספת של גוף זר. התכתבתי עם כמה מומחים לכירורגיה פלסטית ויצאתי מאוד מבולבלת מכיוון שרופא אחד טוען כי אין קשר מכיוון שמדובר בשתלים סינטטיים ואם הבלוטה מאוזהת אז אין בעיה. ורופא אחר טוען ש "חלק מהרופאים ממליצים לא להסתכן בהכנסת גוף זר כשהמערכת החיסונית משובשת" המליץ לי להתייעץ עם אנדוקרינולוג. שאלתי היא האם באמת יכול להיות חשש כזה? האם היא ביכלל תוכל לעבור ניתוח שכזה? האם באמת יכול להיווצר מצב של דחיית שתך ע"י הגוף ביגלל ההשימוטו? אני מאוד אודה לך על הסבר.. אני מאוד חוששת שהיא בסוף תעשה את ההליך הזה וייגרם לה רק נזק.

שלום רב לא ידוע לי על דחיית שתלים בחזה בשיעור מוגבר באנשים הסובלים מהשימוטו, שהיא אגב מחלה מאד שכיחה. הייתי ממליצה להוועץ בכירורג פלסטי אשר רואה מקרים רבים כאלו בעבודתו היומיומית, אך על פניו לא נראה לי שיש סיבה לדאגה. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת