בדיקות TSH, T4 ואלטרוקסין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/11/2015 | 23:40 | מאת: נועה

שלום, עשיתי בדיקות דם אבל לפני כן לקחתי אלטרוקסין. התוצאה הייתה TSH 5.54, וT4 16.9. מכיוון שהתחלתי לבדוק באינטרנט מה זה אומר, הבנתי שלא הייתי אמורה לקחת אלטרוקסין כדי לא להשפיע על בדיקת T4. האם זה אומר שאפשר להתייחס רק לבדיקת TSH, שלפיה הבלוטה שלי אינה תקינה, או שמדובר בסטייה מזערית שאינה דורשת התייחסות? תודה.

נועה שלום אין בעיה לקחת אלטרוקסין לפני הבדיקה רמת ה TSH מעט מוגברת, רצוי להעלות את מינון התרופה כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת