משקל עודף

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/06/2011 | 23:29 | מאת: דפי

שלום, אני בת 35, ולאחרונה הובא לתשומת ליבי ששנים רבות אני בעודף משקל (כ-10 ק"ג על 1.65 גובה) ללא סיבה ממשית וללא קשר ממשי להרגלי התזונה שלי. בסך הכל אני אוכלת די בריא והמשקל שלי לא משתנה בהתאם אם אני משנה הרגלי תזונה. לאחרונה הבנתי שיש בגוף מנגנונים האחראים על איזון המשקל ושיכול להיות שמשהו משובש אצלי. אני סובלת מדיכאון כבד מילדות ומטופלת בתרופות רק ב-10 שנים האחרונות. אילו בדיקות עליי לעשות? הנאם יתכן פתרון פשוט לבעייה שלי, לפני שאפנה לפתרון קוסמטי? בתודה מראש, דפי

דפי שלום יש כמה סיבות להשמנה שכדאי לשלול אותן לפני שפונים לטיפול כירורגי. העיקריות הן תת פעילות בלוטת תריס, תסמונת קושינג ותסמונת השחלות הפוליציסטיות, את כולן ניתן לאבחן בבדיקות עזר פשוטות. תרופות אנטידכאוניות רבות גורמות אף הן להשמנה, ובכל מקרה מומלץ לפנות לטיפול תזונתי תומך ולהגביר פעילות גופנית. בהצלחה!

11/06/2011 | 22:30 | מאת: דפי

תודה רבה!! עכשיו אני יודעת איפה להתחיל :)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת