יתר סידן בשתן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/10/2011 | 10:51 | מאת: שולה

שלום, אני בת 40 ושנה אחרי כריתת בלוטת התריס עקב פפילרי קרצינומה. יש לי הפרשת יתר של סידן בשתן ורציתי לשאול: מדוע זה קורה? האם יש קשר למצבי או לאלטרוקסין? האם מתן של תרופות להורדת ל"ד יגדילו את הסיכוי לאבנים בכליות? רב תודות

אין קשר בין הכריתה או הסרטן לעודף סידן בשתן או לאלטרוקסין. יש לבצע בירור כמקובל. ישנו סוג אחד של משתן שהוא טיפול ללחץ דם גבוה ויכול להפחית הפרשת סידן בשתן, לשאר התרופות לא אמורה להיות השפעה לכאן או לכאן.

25/10/2011 | 12:28 | מאת: שולה

תודה דוקטור, מהו הבירור המקובל ליתר סידן בשתן?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת