חשוב

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/10/2011 | 19:13 | מאת: אני

שלום רב-זו תשובתך בנוגע לשאלתי הבדיקה אינה תלויה אך ורק במינון האלטרוקסין אלא בגורמים רבים נוספים שלא כולם ידועים לנו, ולכן בהחלט ייתכנו השינויים שציינת. כ"כ ייתכן ובמהלך התקופה הזו נעשתה החלפה לתכשיר החדש. אין כל מקום לדאגה, ממליצה המשך מעקב ושינוי המינון בהתיעצות עם הרופא המטפל. האם אנטיביוטיקה עשויה להשפיע על כך?

11/10/2011 | 19:15 | מאת: אני

זו שאלתי שעליה ענית- שלום רב, האם יתכן כי אדם שעבר כריתה מלאה ללא יוד,(עם הזמן בוצעו שינויים במינון.) כשלקח 850 אטרוקסין הTSH שלו היה 0.06. לאחר תקופה הוריד מינון ל-800 ואז ה-TSH שלו הוא 0.1. אחר כך הוריד מינון ל750 ושם ה-TSH שלו ירד ל0.08 ואז הוריד מינון ל 700 וה-tsh שלו עלה ל0.13. האם יתכן כי כשהורידו מינון מ800 ל750 אטרוקסין הTSH ירד מ0.1 ל0.0.8? זה לא צריך לעלות במקום לרדת? האם יתכן כי לאורך חצי שנה כאשר הTSH בחודש מרץ השנה היה 0.1 עם 800 אטרוקסין ועכשיו בספטמבר עם מינון של 700 אתרוקסין הTSH הוא 0.13. האם יתכן כי על אף השינוי במינון רמת הTSH לא השתנתה בהרבה (מ0.1 ל0.13)? (אציין כי בין הורדת המינון מ 750 ל700 הTSH עלה מ0.08 ל0.13), אבל כשאני מסתכלת על הבדיקות מהחצי שנה,אני מבחינה כי למרות הפער בין התקופות מרץ לספטמבר כביכול נראה כי כשלקח 800 אטרוקסין וכעת כשלוקח 700 אטרוקסין הTSH כמעט אותו דבר. האם זה מסמל על משהו? האם יש מקום לדאגה? תודה

11/10/2011 | 20:29 | מאת: דנה

נטילת אנטיביוטיקה לא אמורה להשפיע על בדיקת TSH

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת