אסטרוגן גבוהה אצל גבר והופעת גינקומסטיה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/10/2013 | 20:07 | מאת: ארי

שלום אני גבר בן 22, אני סובל מגיל 16 מגינקומסטיה (התפתחות שד גברי) לאחרונה התחלתי להתאמן והמצב נראה קצת יותר טוב אך עדיין לא משביע רצון ולכן הופנתי לאנדוקרינולוגית. בבדיקת דם שנערכה לי ראו שיש לי אסטרדיול גבוהה (204 כשמותר עד 160). נראה כי הרופאה די אדישה לזה אך לי זה לא יוצא מהראש, מבחינתי זה היה די ברור שיש משהו לא תקין ולכן יש את הגינקומסטיה, אני לא אלך לעשות ניתוח אם יש לי אסטרוגן גבוה מכיוון שזה עלול לחזור. חשוב לי לציין שבנוסף לזה יש לי את הגן BRCA1 (הגן של סרטן השד אצל נשים, אמנם אני גבר אך דבר זה מלחיץ אותי מאד בשילוב האסטרוגן הגבוהה) הרופאה לא עושה דבר בנידון האם לא מגיע לי טיפול ע"י כדורים להורדת רמת האסטרוגן? האם אני נמצא בקבוצת סיכון עקב השילוב של הגן והאסטרוגן הגבוהה?

ארי שלום אין קשר בין הרמות הגבובות של אסטרוגן או הגניקומסטיה ל BRCA. לגבי רמות האסטרוגן, הן מוגברות מעט, דבר ששווה בירור שאני מניחה שבוצע. לגבי טיפול תרופתי, ישנם כדורים כמו טמוקסיפן או מעכבי ארומטז, אך הם לא מקובלים לטיפול בגברים. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת