סכרת 1

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/10/2011 | 22:22 | מאת: אורה

שלום ד"ר נירית חבר שלי חולה סכרת 1 כבר 10 שנים וכיום הוא בן 36.הוא מזריק אינסולין כל יום. הוא סובל בין היתר מנוירופתיה (כולל בריחת צואה בשינה),חוסר תחושה בכף הרגל,מצבי רוח, אין אונות ,שיניים במצב גרוע ואף עיניו כבר לא כמו פעם. אני מאד רוצה לדעת האם ניתן לטפל בכל הבעיות הנ"ל. בעיקרון הוא לא ממש מקפיד על דיאטה ובזמנו הוא היה לוקח כדורים בגלל הכאבים בגפים אך הם גרמו לו לדיכאון...תודה רבה.

אורה שלום נשמע שרוב הבעיות ככולן נובעות מאיזון גרוע של הסוכרת ולכן התרופה הטובה ביותר היא איזון מיטבי של הסוכרת בעזרת תזונה פעילות גופנית ואינסולין בכמות הנכונה, וכמה שיותר מהר כך ייטב. מעבר לזה, לחלק מהבעיות שציינת יש טיפול תרופתי בכדורים/זריקות. כ"כ יש להיות במעקב של רופא עינים ומרפאת סוכרת. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת