קטכולמינים - מטנפרינים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/02/2013 | 23:10 | מאת: יורי

שלום 1. האם יש הבדל ביניהם או ששניהם בודקים את אותם דברים (אפינפרין = אדרנלין. נוראפינפרין = נוראדרנלין) ? 2. וכן. אם בדיקת דם אינה טובה מספיק כי היא נכונה רק לאותה שעה, מדוע יש צורך גם באיסוף שתן וגם בבדיקת דם ? 3. האם הבדיקות לעיל מספיקות בכדי לברר אפשרות של בעיה ביותרת הכליה או שיש צורך בעוד בדיקות ? (דופמין - VMA ?)

שלום יורי, מדובר בשתי בדיקות שונות המשלימות זו את זו. מכיוון שבדיקת הדם אינה מדויקת ואינה מבוצעת בכל מקום, מקובל לבצע איסוף שתן בתור הבירור הראשוני. לגבי שאלתך השלישית - תלוי מה מחפשים. הבדיקה הזו נועדה לשלול אך ורק גידול בשם פאוכרומוציטומה. במידה והחשד לגידול כזה גבוה, מבוצעות בדיקות נוספות - דם והדמיה. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת