עייפות כרונית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/08/2011 | 13:23 | מאת: אבי

הי, בן 40 , מתלונן על עייפות כרונית כבר מספר שנים. בדיקת שינה ללא ממצאים של דום נשימה. תת פעילות של בלוטת התריס מזה 8 שנים ,מטופל עם אלטרוקסין 100, נכון להיום ערך TSH מאוזן. אם עברה ניתוח להסרת ציסטה בבלוטה לפני 30 שנה , מאז עם אלטרוקסין. סוכר בצום - 106 , אב מידי פעם עם סוכר גבוה (150) ללא טיפול באינסולין. למעשה מחפש את הסיבה לעייפות. האם הבלוטה יכולה לגרום לזה למרות ערך TSH מאוזן? האם לרמת הסוכר יש יד בדבר ? אילו בדיקות נוספות ניתן לבצע כדי לשלול סיבה אנדוקרינולוגית ?

אבי שלום בלוטת תריס מאוזנת אינה אמורה לגרום לעייפות וגם לא סוכר גבולי כפי שתארת. יש סיבות רבות נוספות לעייפות ולא תמיד ניתן לשים את האצבע על הסיבה המדויקת. אני ממליצה לפנות להמשך בירור אצל רופא המשפחה. כ"כ מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה ודיאטנית לגבי רמות הסוכר הגבוליות בנוכחות היסטוריה משפחתית.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת