מיקרואדנומה בהיפופיזה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/11/2020 | 09:44 | מאת: נתנאל

שלום ד"ר, בעקבות אבחנת היפוגונדיזם שניוני הופנתי לפני כשנה לבדיקת mri אשר אבחנה שיש אצלי מיקרואדנומה בהיפופיזה בגודל של 1.5 מ"מ x 3.5 מ"מ. המיקרואדנומה איננה מפרישה, יתר ההורמונים תקינים. האם עליי להיות במעקב מתמיד אחר המיקרואדנומה או כי הממצא קטן ואינו דורש התערבות כירורגית ע"פ הרופא אני יכול להיות רגוע עם קיום הממצא? מלבד המיקרואדנומה וההיפוגונדיסם הינני בחור בריא, מטופל בטסטוסטרון נמוך.

נתנאל שלום עלייך להיות במעקב רפואי ומעבדתי, אין צורך בד"כ לחזור על הדמיה

14/11/2020 | 10:41 | מאת: נתנאל

אם אפשר, שאלה נוספת. האם יש חשש להיות מטופל בכלומיפין כשקיימת מיקרואדנומה? האם אין התנגשות בין קיום המיקרואדנומה בהיפופיזה לבין תרופה שפועלת על ההיפופיזה? תודה.

אין בעיה

15/11/2020 | 15:19 | מאת: נתנאל

סליחה דוקטור נירית, שאלה נוספת. לא שאלתי את הרופאה שלי - קראתי שכלומיפין עלול להעלות את רמת האסטרוגן בעקבות המרה שמתרחשת של הטוסטסטרון. במידה והאסטרוגן שלי יעלה מעל הנורמה הרצויה לגבר מה יהיה עליי לעשות? האם בארץ מוכרות תרופות להורדת המרת טסטוסטרון לאסטרוגן? תודה על הזמינות שלך.

לרוב אין בעיה כזו ולא מומלץ לקחת תרופות שמורידות רמת אסטרוגן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת