אכילה בבוקר ותנגודת לאינסולין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/08/2020 | 21:40 | מאת: שירה

שלום, אני בת 43 עם תנגודת לאינסולין. מטופלת עם גלוקומין. כשאני לא אוכלת מעל ל 3 שעות בתפריט דיאטה מאוזן של דיאטנית לעיתים יש לי תסמיני היפוגליקמיה. לכן, אני כמובן משתדלת לא להגיע למצב הזה ולאכול מקסימום כל 3 שעות. אני מסיימת לאכול ב 9 בערב והולכת לישון בחצות וקמה ב8 וחצי. האם בתנגודת לאינסולין יש גם חשיבות שצום הלילה לא יהיה ארוך מידי ומומללץ לאכול את ארוחת הבוקר מקסימום שעה אחרי הקימה או אפילו ישר? האם גם אז יכולה להיות היפוגליקמיה אם צום הלילה יהיה כ 13 שעות או 14 שעות? תודה מראש

שירה שלום במצב אותו את מתארת יש בד"כ היפוגליקמיות במהלך היום ולא לאחר צום ולכן אין בעיה עם צום לילה, עם זאת, כן מומלץ לאכול ארוחת לילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת