תנגודת לאינסולין והפסקת גלוקומין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/08/2020 | 19:40 | מאת: אפרת

שלום, אני בת 39. לוקחת מגיל 25 גלוקומין לתנגודת לאינסולין. הסוכר תמיד היה בנורמה. הקטע המוזר הוא שדווקא אחרי חודשיים שבאמת אכלתי המון סוכר וזבל, ועליתי ל 72 קילו על 1.62(הייתי 5 שנים כ 10 קילו פחות) אז הסוכר שלי יצא הכי טוב. 70. רופאת המשפחה זרקה לאוויר שאולי אפשר להפסיק עם הגלוקומין. רציתי בבקשה לשאול: האם תוצאה של 70 בסוכר בעצם דיי מבטיחה לי שכבר אין תנגודת לאינסולין? זאת התוצאה עם גלוקומין כמובן... אבל בכלל, עד כמה ניתן להסיק מסוכר לגבי האינסולין? כי יש לציין שלפני שנים שראיתי שאני עושה דיאטות(שקלתי אז 80) ובקושי יורדת במשקל, קראתי על תנגודת לאינסולין... ואז כשהסוכר היה לחלוטין בנורמה ובאמצע הטווח בלי שום חשד לסוכרת, אז ביקשתי עמסת סוכר וזה התגלה.(יש לי את התסמונת המטבולית). והאם ישנה בדיקת דם לאינסולין שניתן לעשות ללא העמסת סוכר שתיתן גם כן תמונה טובה ותיתן תשובה להאם עדיין יש תנגודת לאינסולין? בבדיקה לפני שנים אגב הייתי במצב מאוד רע, כי היתה לי תוך כמה דקות היפוגליקמיה וכמעט התעלפתי, אז שניה לפני התעלפות נכנסתי לחדר אחיות ונתנו לי לשכב כל הבדיקה. תודה מראש

אפרת שלום אין לי די מידע על מנת לענות לך, אבל סוכר תקין בצום לא שולל תנגודת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת