ערכים של ויטמין די בירידה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/08/2020 | 19:23 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 38. שנים הויטמין די שלי יחסית נמוך, אך לרוב מעל 20. לפני שנה יצא לי 22 והפעם לשם שינוי באמת התמדתי כל יום ולקחת 20 טיפות של 200 יחב"ל ויטמין d3 בכוס מים עם אוכל(שומני). היום קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם והויטמין די ירד ל 15. האם זה עלול להעיד על בעיה או מחלה כלשהי מלבד בעיות ספיגה? והאם יש קשר לדלדול עצם? כי יש לי התחלה של דלדול עצם עקב סטרואידים. אני גם לוקחת נקסיום שהבנתי שלחלק מהויטמינים מפריע לספיגה. תודה מראש

מאיה שלום חוסר ויטמין די נובע מהעדר חשיפה לשמש, בעיות ספיגה, חוסר הקפדה על נטילת הטיפול. ניתן לנסות לשנות תכשיר. באנשים שמנים גם רואים לעיתים ירידה ברמת הויטמין וערך נמוך לא בריא לעצם, בפרט אם את מקבלת גם סטרואידים ונקסיום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת