סיון קוישנג קושינג קושינג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

04/08/2020 | 16:47 | מאת: לשלול קושינג סינדרום

ד"ר יקרה עקב השמנה מהירה רופאל המשפחה הפנתה אותי לבדיקת קורטיזול ברבע לשמונה בבוקר ושתן 24 שעות קורטיזוח שתוצאות הבדיקה הם : שתן 24 שעות : 237.0 נורמה עד 75 בדם : 750 כשר נורמה עד 630 נקבע לי תור אצל אנדוקרינולוג ועד אז רציתי לשאול אותך שהאם הערכים האילו מראים על מחלה אנדוקרינית? כי רופאת המשפחה הסבירה שלחולי קושינג יש קורטיזול ברמות מאוד מאוד גבוהות. איזה ערך גבוה לפחות מהנורמה מראה שיש מחלה? תודה סיון :/

סיוון שלום ייתכן, יש להשלים בדיקות נוספות ולוודא שהבדיקות לא בוצעו תחת טיפול בסטרואידים בכל צורה כולל משאף או משחות. מומלץ בהחלט להגיע לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת