מחלת גרייבס ללא פעילות יתר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/07/2020 | 14:10 | מאת: gal

היי, איך מטפלים במחלת גרייבס עם תת פעילות לא קלינית או ללא בעיה בבלוטת התריס? קראתי בכמה מקומות שהמחלה יכולה להגיע גם למי שלא אובחן עם פעילות יתר. אני שואל מכיוון שכנראה שזה הולך לכיוון כזה אצלי - יש לי שרירים מעובים בעין כמה חודשים (אין תסמינים אחרים), בבדיקת דם שנעשתה לפני חודשיים הTSH תקין - בבדיקה שנעשתה לפני כמה ימים הTSH מעט גבוה הT4 והT3 תקינים (לגבי הטיפול בעין זה כבר נושא נפרד ואחר). נשלחתי לבדיקת TSI וממתין לתשובה. אני שואל במידה והתשובה לגבי מחלת הגרייבס תהיה חיובית.

לא הבנתי את השאלה. אם הבעיה היא רק בעינים אז השאלות הן לרופא עינים

29/07/2020 | 14:48 | מאת: gal

אוקיי, אבל אני שואל בעיקרון האם יכול להיות מצב שקיימת מחלת גרייבס גם למי שלא סובל מפעילות יתר? אם כן, האם ואיך מטפלים בה? בלי שום קשר לעיניים, לא שואל לגבי העין.

לא ברור לי מה אתה רוצה לשאול?? יכול להיות מצב שיש נוגדנים לגרייבס עם/בלי בלט עין וללא יתר פעילות שעשויה להופיע בהמשך או שלא

29/07/2020 | 15:11 | מאת: gal

תודה ! זה מה שרציתי לשאול. רציתי להבין האם יכול להיות מצב שיש נוגדנים לגרייבס (או מחלה) גם למי שאין כרגע פעילות יתר. המון תודה!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת