אל וסת עם שחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/06/2020 | 23:26 | מאת: דנה

שלום, אני בת 22 מאובחנת עם שחלות פולוציסטיות מגיל 17. מעולם לא קיבלתי מחזור ללא גלולות/כדורים אחרים, עד גיל 17 לא היה מחזור ולאחר מכן לקחתי גלולות עם 2 הפסקות של שנה וגם בהן לא קיבלתי מחזור. הלכתי לא מזמן לאנדוקרינולוגית והיא הפנתה אותי להעמסת סוכר 75 גרם, התוצאות היו סוכר 0 - 92 30 - 159 60 - 158 120 - 128 אינסולין 0 - 2 30 - 31 60 - 109 120 - 125 הרופאה אמרה שזה לא תקין למשקל שלי (57 קילו גובה 165) ונתנה לי מרשם לגלוקומין ודיאטה נטולת פחמימות. בלי קשר לפני מספר חודשים הפסקתי לאכול פחמימות בגלל בעיות שקשורות לעיכול וכו ולא קיבלתי מחזור גם עד עכשיו. רציתי לדעת עד כמה התוצאות באמת חריגות? מעולם שום רופא נשים לא התייחס לסוכר שלי, תמיד בבדיקות דם בין 90-100, והמשקל שלי קצת עלה בשנים האחרונות אבל תמיד הייתי בין ה50-60. בנוסף רציתי לדעת אם יש השפעות לגלוקומין לטווח הארוך ואם במידה ויש אפשרות אז עדיף להימנע מהכדור. תודה רבה!

דנה שלום, כמו לנשים רבות עם שחלות פוליציסטיות,יש לך עמידות לאינסולין ולכן הומלץ לך על גלוקומין. לטווח הרחוק לרוב אינו גורם בעיות ואפילו משפר ביוץ

28/06/2020 | 10:26 | מאת: דנה

מעולה, תודה רבה!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת