קטונים בדם בבוקר למרות שהסוכר מאוזן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/05/2020 | 11:59 | מאת: בת7

שלום, בת37 חולת סוכרת עקב כריתת לבלב כמעט מלאה (בעקבות היפראינסולימניה), מטופלת באינסולין, מאוזנת. בעבר שמרתי על תזונה קטוגנית - במטרה לרדת במשקל ולשמור על ערכי סוכר תקינים. שמרתי על התזונה תקופה של שנתיים בערך והפסקתי לפני יותר מ3 שנים. הרבה פעמים בבוקר, בצום, יש י ערכי קטונים גבוהים יחסית בדם (למישהו שלא שומר על תזונה קטוגנית) למרות שערכי הסוכר מאוזנים. אמנם אני משתדלת לאכול דל פחמימה. אבל ממש לא קטוגני - אולי 70ג פחמימות ביום. לדוגמא: הבוקר קמתי עם ערכי סוכר בצום של 72 וקטונים על 0.5. אני יודעת שכל עוד הסוכר בסדר וערכי הקטונים הם בגבול התחתון אין בעיה בריאותית. אבל הייתי מעדיפה להמנע מזה בכל מקרה. האם יש לך המלצה? או אולי הסבר ממה זה נובע?

בת שבע שלום קודם כל קטונים עולים בצום. שנית, כל עוד הסוכר תקין, את חשה בטוב ואינך מקבלת טיפול תרופתי שמעלה קטונים כמו גארדיאנס, פורסיגה או תרופות אנטיפסיכוטיות, לא הייתי מודאגת. ואולי לנסות לאכול יותר פחמימות (מורכבות ומלאות) כיוון ש 70 גרם ליום הם מעט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת