dexamethasone והתקפי חרדה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/05/2020 | 00:37 | מאת: Yana

שלום רב, על מנת לבדוק הורמון קרטיזול, נתנו לי 3 כדורי dexamethasone לשתות בלילה ולבצע את הבדיקה בבוקר. בתופאות לוואי קראתי כי התרופה יכולה לגרום לבעיות נפשיות וכי אם יש דיכאון לא מומלץ לקחת אותה. לי יש התקפי חרדה והשאלה שלי האם זה לא מסוכן לקחת dexamethasone גם אם זה חד פעמי לשם בדיקה? בתודה מראש, יאנה

יאנה שלום לא אמורה להיות בעיה במתן חד פעמי אבל מציעה לך לברר עם הרופא שנתן לך את הכדורים. כ"כ לרוב נוטלים 2 כדורים ולא 3 כך שעלייך לברר מולו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת