בדיקת מעקב מחלת קושינג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/05/2020 | 22:59 | מאת: בת אל

היי לפני כ9 שנים חליתי בקושינג(עקב גידול בהיפופיזה) ומאז אני במעקב של בדיקות באופן קבוע. בשבוע שעבר עשיתי את הבדיקה הקבועה של נטילת 1 מ"ג דקסמטאזון ולקיחת דם בבוקר שאחרי. התוצאה יצאה 540 (לא תקינה לצערי ..) יש לציין שלקחתי את הכדור ב9 וחצי בלילה וביצעתי בדיקה ברבע ל8 בבוקר. האם יש סיכוי שיש קשר להפרש השעות?

בת אל שלום את הכדורים (2) יש לקחת ב 11 בלילה ובכל מקרה עלייך לחזור על הבדיקה ולהגיע עם התוצאה לרופא שעוקב אחרייך

09/05/2020 | 22:04 | מאת: בת אל

היי שבוע טוב. אכן אחזור על הבדיקה. האם יש חשיבות לעשיית בדיקת של קורטיזול בבוקר גם ללא כדור?

09/05/2020 | 22:07 | מאת: בת אל

היי שבוע טוב כמובן שאחזור על הבדיקה. האם יש חשיבות גם לביצוע בדיקת דם של קורטיזול בבוקר ללא כדור?

בעקרון לא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת