העמסת סוכר עם 75 גר ומה הנורמא

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/02/2020 | 09:02 | מאת: אמיר

בוקר טוב מעונין לבצע העמסת סוכר עם 75 גר סוכר. מאחר בבדיקת סוכר בצום בבוקר יצא 100 מ"ג לאחר ארוחה כשעה 151 ולאחר שעתים 108.המוגלובין מסוכרר יצא 6.2. הרופא המטפל הציע העמסת סוכר לדעתו לא מדובר בסכרת או טרום סכרת. יש לי טלסמיה קלה.ברזל גבולי. השאלה האם ניתן לבדוק סוכר מהאצבע בצום ולאחר שעתיים משתית הסוכר ?האם התשובה תהיה אמיתית או צריך לקחת מהוריד ומה הרמה הרצויה בהעמסת סוכר. תודה ויום נעים

אמיר שלום מקובל לבצע בדיקה מהוריד והתוצאה התקינה היא רמה של פחות מ 140 מג% שעתיים אחרי 75 גרם סוכר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת