סוכרת טייפ 1 איבחון ונוגדנים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/02/2020 | 14:04 | מאת: לימור

שלום רב, הינני מאובחנת מזה שנה וחצי בסוכרת טייפ 1. קיבלתי את הסוכרת לאחר שבהריוני האחרון היתה לי סוכרת הריון המאוזנת בדיאטה בלבד. 5 שנים לאחר מכן , בגיל 32 לאחר שהתלוננתי על השתנה מרובה וירידה במשקל בבדיקת דם שיגרתית אובחנתי לאחר אשפוז התחלתי טיפול באינסולין. יש לציין שעשיתי בדיקת נוגדנים gad וכל מה שנדרש. ואין לי נוגדנים. האנדוקרינולוגים שאצלהם טובלתי טוענים כי אני סוכרתית טייפ 1 מעצם זה שאני נזקקת לטיפול באינסולין. מינוני האינסולין שאני מזריקה נמוכים יחסית , אני משתדלת להיות בתזונה דלת פחמימה. מזריקה קבוע 13 יח' טריגלודק(ארוך טווח) ורק אם ברצוני לאכול או שאכלתי משהו פחממתי מוסיפה עוד כ- 3 יח' אפידרה.(קצר). אבל בשוטף מאוזנת יחסית רק עם הטריגלודק. שאלותיי: 1. מה זה אומר שאין לי נוגדנים? האם ישנה טעות באבחנה? 2. האם יש לבדוק את ילדיי בדיקה גנטית לסוכרת ואם כן איזה? האם ניתן לדעת אפ הסוכרת שלי תורשתי או לא? (אין לי קרובי משפחה עם סוכרת טייפ 1) תודה

לימור שלום באחוז קטן של חולי טייפ 1 לא נמצאים נוגדנים, לפעמים שווה לחזור על הבדיקה ואולי גם לוודא שאת אכן סובלת מסוכרת טייפ 1 (איני מכירה את כל הפרטים). סוכרת טייפ 1 קיימת בשכיחות גבוהה יותר במשפחות אך אין הנחיה לבדוק אנשים/ילדים בריאים. חשוב לגלות עירנות ומעקב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת