בלוטת תריס בטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/12/2019 | 23:29 | מאת: רווית

במהלך שבועיים קיבלתי אסטרופם ואנדומטרין כמחזור דמה לקראת בדיקת ERA. ביום הבדיקה ביצעתי גם בדיקת תפקודי בלוטת תריס וכך גיליתי שה TSH שלי קפץ ל 7.5 ,T4 תקין, T3 2.9. האם סביר שזה קרה בהשפעת ההורמונים ואיזה מבין השניים? (זו פעם ראשונה שקבלתי אסטרופם ואגינאלי). נניח שאגיע חזרה לאיזון בתקופה הקרובה, כשאטול את ההורמונים לקראת החזרת עובר קפוא סביר ששוב אצא מאיזון. מה עושים? איך מאזנים את הבלוטה תוך כדי נטילת ההורמונים? האם כדאי לשנות את ההורמונים למוצר אחר? מציינת שאין לי בלוטת תריס - בעקבות פפילרי קרצינומה לפני 10 שנים. בדר"כ מאוזנת.

רווית שלום ייתכן והטיפול התרופתי גרם לעליית ה TSH למרות שזה הרבה פחות סביר עם טיפול וגנאלי. יש לשקול להעלות מינון טיפול האלטרוקסין/יוטירוקס

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת