קורטיזול גבוה- אך לא מחלת קושינג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/10/2019 | 21:43 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 36. יצא לי קורטיזול גבוה בבדיקת דם ובאיסוף שתן, שהוא מעל הנורמה ב כ 150 בבדיקת הדם ובשתן ב 30 אך קושינג נשלל. אני לוקחת כבר 16 שנים כל יום סטרואידים בשאיפה לאסתמה. סרטייד 250 פעמיים ביום. האם זה לא אמור דווקא להוריד לי את הקורטיזול? או שאני טועה וזה כן מעלה קורטיזול? תודה מראש

מיכל שלום טיפול בסטרואידים עשוי להוריד או להעלות את רמת הקורטיזול בגופנו ובדיקה תחת הטיפול אינה מאד אמינה (אם כי משאף פחות בעייתי מכדורים)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת