דחוף, tsh רק יורד, זה מסוכן?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/10/2019 | 13:00 | מאת: אלה

שלום דר, מעל 20 שנה אני מקבלת יוטירוקס (היה אלטרוקסין עד הפרשה..) ושנים שtsh נמוך. בשנה האחרונה t3 ירד מתחת לטווח ורופאת אנדו נתנה לי t3 sr שמאוד עזר לי לסימפטומים לחולשה כאבי שרירים וכו, ובנוסף הפחתנו כדור אחד של 100 בשבוע. אני מרגישה יותר טוב אבל tsh ירד עוד עד 0.09.. יש לי אוסטאופניה. הפחתת יוטירוקס נעשתה בשני שלבים, תחילה הורדת 50 ללא הוספת t3 ואחרי כחודשיים עוד הורדה אך נראה שלא רק שאין הטבה ועליה של tsh אלא להיפך. מה יכול לגרום לזה? בעיה בהיפופזה/היפותלמוס? המצב כעת מסוכן? יש אפשרות שימליצו להסיר הבלוטה? נורא חוששת ואשמח לקבל כל מידע בנושא. תודה ושנה טובה

אלה שלום אין לי מספיק פרטים רפואיים בכדי לענות לך ממליהצ לפנות לאנדוקרינולוג לחוות דעתו כם כל המידע

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת