האם סקסנדה ומדיאטור פועלות באופן דומה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/09/2019 | 12:01 | מאת: דנה

שלום דוקטור, קראתי לאחרונה לגבי תרופה שהייתה להשמנה שנקראת מדיאטור אשר ירדה מהמדפים אשר גרמה למוות של מעל ל-2,000 מטופלים. התרופה פעלת לדיכוי רעב והייתה מיועדת במקור לטיפול בסוכרת סוג 2, ממש בדומה לתרופה סקסנדה. כיצד אישרו את סקסנדה אם כך? והאם יש חשש לבעיות לבביות ואף מוות כתוצאה מסקסנדה?

דנה שלום אין לי מושג מה זו התרופה מדיאטור אך להערכתי אין קשר בינה ובין הסקסנדה. הסקסנדה מבוססת על התכשיר לטיפול בסוכרת ויקטוזה שבמחקר ענק (LEADER) הראה עליונות והגנה לבבית של התכשיר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת