בדיקות דם, האם זו סוכרת?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/09/2019 | 17:44 | מאת: מרים

שלום בת 70, עם עודף משקל מטופלת בתרופות ללח"ד וכן נוטלת מזה שנים גלוקומין 850 מ"ג, 2 כדורים ליום. בבדיקות דם רמות הגלוקוז גבוהות והסוכר התלת חודשי בטווח שלפי המעבדה בקופ"ח עדיין לא מוגדר כסוכרתי.: ;5.7% ערך תקין עד (ADA) לפי סטנדרטיזציה של אגודה אמריקאית לסוכרת ;בערכים שבין 5.7-6.4% סיכון מוגבר לסוכרת ומעל 6.5% יוגדר כסכרתי) אלו התוצאות האחרונות: GLUCOSE 172.00 MG/DL HB A1C(%) 6.30 % HB A1C(MMOL/MOL) 46.00 MMOL/MOL האם מדובר על סוכרת או טרום סוכרת? מה גורם לזה? אכילת פחמימות? פירות? מתוקים? והאם יש צורך בטיפול תרופתי נוסף על הגלוקומין או טיפול תזונתי והתנהגותי? כ"כ רמות הכולסטרול בטווח הנורמה אך טריגלצרידים גבוהים: TRIGLYCERIDES 259.00 MG/DL האם זה קשור לסוכרת/טרום סוכרת? והאם יש טיפול ספציפי רק לטריגלצרידים לאלו שרמות הכולסטרול שלהם תקין? תודה רבה

מרים שלום חסר לי מידע רפואי אבל לפי רמות הסוכר זו סוכרת וחשוב לקבל הדרכה תזונתית וטיפול תרופתי ומעקב. עלייך לפנות לרופא המשפחה שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת