קורטיזול אדיסון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/09/2019 | 15:29 | מאת: גלעד

שלום גיל 38 בריא בדרך כלל משקל תקין בחודשים האחרונים תחושת תשישות לחץ דם קצת נמוך 100-60 לפעמים יורד ל 90-60 בעבר היה לי בדרך כלל 110-120-70 בדיקות דם תקינות צילום חזה תקין בבדיקת קורטיזול שבוצעה אתמול ב 8 בבוקר אחרי שהייתי ער שעה ולא עשיתי מאמץ גופני התוצאה 18.4 ug/dl הנורמה היא 5-25 יצויין ש אלקטרוליטים תקינים סודיום 139 סוכר 84 האם תוצאה כזאת של קורטיזול די שוללת אדיסון רוב רוב הסיכוי ואדיסון לא סביר? תודה רבה

שלום רב אפשר לומר ששולל כמעט לחלוטין אדיסון, כמובן שהכל תלוי בקליניקה וברמת החשד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת