עלייה מהירה של קטונים בדם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/08/2019 | 16:00 | מאת: בת7

מה שלומך? מה יכול לגרום לעלייה מהירה של קטונים בדם - כאשר ערכי הסוכר ברמה נורמלית ? הבוקר קמתי עם בחילות קשות, תוך שעתיים בערך הקטונים עלו ל0.9 ל1.4 ול1.8 ... בלי שאכלתי כלום. עם ערכי סוכר מתחת ל100. אני מאוד מקפידה על ערכים תקינים של סוכר - Hba1c אחרון 5.7. התייעצתי עם רופא שאני מכירה והוא המליץ לי להזריק אינסולין ולאכול במקביל כך שזה יתאזן. אבל שאם יש החמרה כלשהי - לגשת מייד לרפואה דחופה. עשיתי מה שהוא המליץ ובאמת תוך כשעה הקטונים התחילו לרדת - אבל לקח מספר שעות עד שהם הגיעו לנורמה. (0.5>x) מה יכול לגרום לכזו תגובה? ואם חס וחלילה זה קורה שנית- האם יש דרך מועדפת להתנהל? תודה מראש

שלום חשוב לוודא שלא מדובר בקטואצידוזיס ער טיפול בגארידאנס או פורסיגה ולעיתים גם צום מעלה קטונים. מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת