זריקות למניעת שברים באישה בת 90

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/08/2019 | 09:25 | מאת: סמדר

שלום בת 90, עם אוסטופורוזיס. לפני שנה נפלה ושברה חוליה בגב, מאז עדיין כאבים בפעילות. הרופאה המליצה על טיפול של זריקות יומיומיות, כאשר הסתייגה מהזרקה עצמית הציעה הרופאה זרקיה חצי שנתית. ממה שקראתי הזריקה היומית גם בונה עצם, לעומת החצי שנתית שרק מונעת שברים נוספים. הרופאה הדגישה שיש סכנה של זיהום עקב הזריקה החצי שנתית. שאלתי היא מה עדיף? בזריקה היומיומית אין חשש לזיהומים? יש תופעות לוואי אחרות? תודה מראש

סמדר שלום אני מציעה לשבת עם האנדוקרינולוגית ולקבל ממנה את כל המידע, אין תשובה אחת שטובה לכולם. בעקרון, הפורטאו היומי בונה עצם ואילו פרוליה בעיקר משמרת את מסת העצם, שתי התרופות מפחיתות את הסיכון לשברים. הסיכון לזיהומים הוא זניח בד"כ.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת