גרייבס ומרקפטיזול -זמן ואופן ההשפעה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/08/2019 | 21:38 | מאת: טלי

היי, אובחנתי בגרייבס לפני כחודש עם ערכים גבוהים מאוד של הורמוני התריס תוך שבועיים וחצי מרגע תחילת נטילת 20 מ"ג מרקפטיזול הערכים ירדו באופן משמעותי (t3 היה 22 וירד ל-8.9 t4 היה 54 וירד ל-26.6). ביומיים האחרונים אני מרגישה שוב מעין חוסר סבלנות, עירנות יתר וכו....כיום אני נוטלת את התרופה כ-3 וחצי שבועות. לפי מה שידוע לי רק לאחר 8 שבועות הגוף נמצא במצב מאוזן, כך שכרגע התופעות האלה עדיין לגיטימיות, על אף שהיצה הטבה. האם נכון וכל מה שעלי לעשות כרגע הוא להמשיך להקל על עצמי ככל האפשר? תודה....

טלי שלום התגובה המעבדתית היא מהירה אבל לגוף יכול לקחת חודשים עד הטבה משמעותית, אם כי לרוב מרגישים הטבה תוך ימים/שבועות עלייך להיות במעקב רפואי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת