תפקוד בלוטת התריס TSH

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/07/2019 | 19:05 | מאת: דנה

היי, בת 36, בשנה האחרונה עליתי הרבה במשקל, 12 ק"ג, פיתחתי אקנה. במקביל אנחנו מנסים להיכנסל להיריון מעל שנה ולא מצליחים. בחודשים האחרונים חווה עייפות. בבדיקות פוריות להירון (מרץ 2019) לא נמצאה סיבה לאי פוריות. טרם התחלתי טיפולי פוריות. מצרפת תוצאות בדיקת TSH מהשבוע האחרון (0.46 mIU/L), לא נערכה בדיקה לT3 או T4. ניתן לראות מגמת ירידה לאורך זמן. תוצאות נוספות שבולטות בבבדיקות הדם: בדיקת הסוכר - 110, תמיד היה נמוך (סביב 70 בצום). האם כדאי לפנות לאנדוקרינולוג לייעוץ פרטני או שמא הבדיקות נראות תקינות? קריאטינין- 0.50 mg/dL.

דנה שלום אין באפשרותי לראות את התוצאות אבל TSH 0.4 לא מונע הריון חשוב לראות את כל התוצאות ולגבי הסוכר חשוב לטפל לפני הריון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת