בדיקת us צווא מעקב ובירור

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/07/2019 | 23:51 | מאת: אנונימי

אני בן 73, ביולי 2019 עשיתי us צוואר, כמעקב והשוואה לבדיקה של 2017, אודה לעזרה בהבנת הממצאים, התוצאות: בלוטת התריס מוגדלת, בעלת מבנה רב קשרי בשתי האונות ובאיסטמוס הודגמו נודולים סולידיים א-וסקולריים באונה השמאלית בנוסף, נגע ציסטי בקוטר של 12 מ"מ נודול סולידי דומיננטי באיסטמוס בקוטר 20 מ"מ, תת הדי, בלתי אחיד זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים לסיכום: גויטר רב-קשרי- ללא שינוי נודול דומיננטי באיסטמוס דורש המשך בירור מה הפירוש והמשמעות של נגע ציסטי? כמו כן, מה הכוונה לנודול תת הדי בלתי אחיד, אני מאוד מוטרד ואשמח לעזרה בהבנת הממצאים בבדיקה ב-2018 נכתב אונה ימנית- קשריות היפואקוגניות סולידיות נוזליות בגודל עד 1.9 *2.2 ס"מ אונה שמאלית- קשריות היפואקוגניות בגודל עד 1.8*1.5 ס"מ איסטמוס - מעובה עד 1 ס"מ ברצוני לציין גם, כי בעקבות ממצאים דומים בשנת 2017 עשיתי דיקור של קשרית באיסטמוס בתוצאה נכתב COLLOID GOITER BETHRSDA2 אני מוטרד גם מהממצא של נגע ציסטי באונה השמאלית, שלא היה בבדיקה הקודמת. לאור תוצאת הבדיקה, האם נדרש לי טיפול כלשהו? איך להתייחס לממצאים? האם יש סיכון לבריאותי? אודה לתשובתכם, אנא שלחו תשובה למייל שלי [email protected]

שלום כדאי להגיע לרופא מטפל להשוואה ביןם הבדיקות. נגע ציסטי הוא לרוב נגע שפיר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת