ויטמין D וסידן מה פשר הפירסומים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/07/2019 | 14:08 | מאת: ריקי נחום

לאחרונה פורסמו כתבות די מבהילות על השימוש בויטמין D וסידן שבאים ביחד בכדור , נאמר כי זה מגביר את את הסיכון לשבץ מוחי ....אני נוטלת גם ויטמין D וסידן וגם ויטמין D בנפרד ( בהמלצת הרופאה אדוקרינוליגית) מה נכון ? מה אסור ומה מותר ?תוכלו לעשות לנו סדר?

ריקי שלום יש להמשיך להתנהל לפי הנחיות הרופא המטפל. אין שינוי בהנחיות. ככלל, מומלץ את הסידן לצרוך מהאוכל וויטמין די להשלים לפי רמה בדם

25/07/2019 | 15:53 | מאת: ניקול

היי, נתקלתי בשאלתך וגם אני שמעתי וצפיתי בטלויזיה במחקר ששילוב של סידן עם ויטמין D עלול לגרום לשבץ. אני ממליצה לך לקחת כמוני את הסידן האמורפי (דנסיטי) הוא נספג יותר טוב, ולכן סביר להניח שבכלל לא צריך ויטמין D. בכל זאת כדאי לפנות לחברה/לרופא ולהתייעץ. קראי על דנסיטי בגוגל.

25/07/2019 | 15:56 | מאת: ניקול

גם אני שמעתי על המחקר שמצא שנטילת סידן שמשולב עם ויטמין D עשוי לגרום לשבץ. אני נוטלת סידן אמורפי - דנסיטי שידוע שנספג פי 4 ויותר מסידן רגיל ועל כן לא בהכרח יש צורך ליטול ויטמין D תבדקי מול החברה או הרופא. קראי עם דנסיטי בגוגל אני לוקחת אותו כבר כמה חודשים.

אין קשר בין הסידן דנסיטי לויטמין די. ויטמין די חשוב מאד לקחת לפי הרמה בדם. לגבי הספיגה של דנסיטי, כבר נכתב פה רבות בנושא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת