דיאטה דלת פחמימות וסכרת.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

08/07/2019 | 19:41 | מאת: רוני

שלום ד"ר, מצאתי את המאמר הזה באינטרנט, האם את מסכימה עם הנאמר שדיאטה דלת פחמימות יכולה להגביר יצור סוכר ולפרק מסת שריר? " .המיתוס: עדיף לסוכרתיים לבחור דיאטה דלת פחמימות ועתירת חלבון האמת : בדיוק הפוך. דיאטה עשירה בחלבונים יוצרת עומס על הכליות ולכן גורמת להן לנזקים בלתי הפיכים. מאחר והגוף זקוק לאספקת פחמימות לשם פעילות שוטפת, דיאטה שהיא דלת פחמימות תוביל להגברת תהליכי פירוק השריר לייצור סוכר. התהליך יוביל להפחתה במסת השריר, פגיעה בירידה במשקל ופגיעה באיזון הסוכר בדם.

רוני שלום לא מכירה את המאמר הזה. אכן , עודף חלבון עלול להיות סכנה לכליות/עומס. דיאטה דלת פחמימות מביאה לרוב ירידה במשקל (שומן) וירידה בערכי הסוכר. לא אמורה לפגוע בשריר כל עוד מבוצעת בצורה מבוקרת באנשים בריאים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת