הגדלה של בלוטת תריס בהריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/06/2019 | 10:40 | מאת: סיגלית

דר שלום ביתי בת 30 הריון ראשון שבוע 33 לאור גוייטר דיי פתאומי בצוואר הופנתה ל אולטרסאונד בלות מגן תוצאות:האונה השמאלית של בלוטת התריס מוגדלת עי קשרית סולידיתעם מעט אזורים נוזליים בתוכה בממדים 3.5*2.8*2.2 האונה הימנית של בלוטת התריסבגודל ומרקם תקינים קשרית היפוקאית עם הסתידויות בתוכה בקוטר 9מ''מ לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות בצוואר בלוטות הרוק הסובמנדיבלוריות ובלוטות הפרוטיסהודגמו בגודל ומרקם תקין. ללא ממצא חריג ברקמות הרכות השטחיות. סיכום:קשרית גדולה באונה שמאלית של בלוטת התריס, מתאימה ל 3 tirads בשל גודלה יש לשקול ניקור. קשרית קטנה באונה ימנית של בלוטת התריס מתאימה ל4 tirads בשל גודלה הקטן ניתן לעקוב לציין שתפקודי הבלוטה תקינים לחלוטין, בשבוע הבא ניקור בלוטת התריס אשמח לשמוע את התרשמותך אין תורשה בכלל. כמה נפוץ בהריון?

סיגלית שלום כפי שכתוב מומלץ דיקור של קשר גדול בבלוטת התריס. מאד נפוץ ללא קשר להריון, סביר מאד שהתוצאה תהיה שפירה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת