עזרתך בבקשה.............

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/06/2019 | 06:57 | מאת: עמנואל

ד"ר שלום אני בחורה בת 39 כ5 חודשים לאחר לידה. בחודשיים האחרונים סובלת מנשירת שיער קיצונית ביותר ובנוסף בצקות קלות בעפעפיים עליונים בשתי העיניים. הופניתי לבדיקות דם מקיפות לפני שלושה שבועות והכל יצא תקין מלבד TSH 4.83 T4 12 Thyroid Peroxidase Ab גדול מ1300 כעת לאחר שלושה שבועות חזרתי שוב על בדיקת בלוטת התריס והערכים כך: TSH 5.23 FT4 10.8 חשוב לי לציין כי בעבר אף פעם לא סבלתי מבעיה בבלוטת התריס . הבדיקות שנערכו אחת לכמה חודשים היו תקינות. מלבד כעת כמובן. אני מעוניינת להתחיל בקרוב טיפולי פוריות ורציתי בבקשה לדעת כמה דברים. 1. האם נוכח נתונים אלו אוכל להתחיל טיפולי פוריות? 2. האם את ממליצה על טיפול תרופתי? אם כן איזה ולאיזה תקופה? 3. האם יש דרך טבעית לאזן הבלוטה? אם כן איזו? אשמח לאינפורמציה מלאה. אני מודה לך מקרב לב.

עמנואל שלום הבדיקות גבוליות אין להסיק כרגע מסקנות מוחלטות מציעה מעקב ויעוץ אנדוקרינולוג לפני טיפולי פוריות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת